






בחודש אייר אנו סופרים את ספירת העומר ולא נהוג לערוך חגיגות.
אני מניחה שאין בעיה עם שבתות. כי לא מדובר במסיבה עם מוסיקה וכד'
ידוע לי שמותר לחגוג ביום העצמאות עצמו למרות שהוא בימי הספירה כיוון שזהו יום חג בפני עצמו, וכמובן לכל החוגגים מל"ג בעומר ואילך -אין בעיה.
בחודש אייר שלושה ימים מיוחדים: יום העצמאות, יום ירושלים ול"ג בעומר (יש גם את יום הזיכרון אבל פחות מתאים לצייון בבר/ת מצווה)
אז הנה כמה רעיונות לפעילויות תוכן/משחקים לחוגגים בחודש אייר:
יום העצמאות:
שילוב המושג: "עצמאות" הכללי לילד/ה שמקבלים על עצמם עצמאות בבר/ת מצווה, עם עצמאות המדינה. -אפשר בדרשה או בסרט עלילתי: "המרוץ לעצמאות".
המושג ישראל: עם ישראל, ארץ ישראל, מדינת ישראל – זהו החוט המשולש שלא במהרה ינתק כדברי הרב קוק. אפשר בדרשה או בסרט עלילתי: "מסע ישראלי"
עיצוב האולם יכול להיות בצבעי כחול לבן: המפה, מפיות, צלחות, כוסות, סכו"ם.
אפשר להוסיף נגיעות של צבע נוסף כמו זהב, כסף. סידור פרחים במרכז השולחן בהתאם לצבעים שנבחרו יונים לבנות, אבנים צבועות בצבעים הנבחרים, פרחים לבנים, עלי זית, דגלונים קטנים לקישוט האוכל סידורי מפיות, עטיפה של הסכו"ם במפית לבנה או חובקי מפיות בצבעי השולחן, נרות שידלקו בזמן הארוחה. שרשראות דגלים וכו'. על השולחנות אפשר לחלק שירונים עם שירי ארץ ישראל.
אפשר לעשות תערוכה של כל מיני דברים ישראליים. או קטעי היסטוריה מעוצבים הקשורים למדינת ישראל. כמובן שזה יהיה נחמד שחתן/כלת האירוע תכין את התערוכה אם הם בקטע של יצירה.
אפשר לעשות "טקס הדלקת משואות" ולהחליט על אורחים חשובים שידליקו משואה לכבוד חתן/כלת האירוע. אפשר לעזור להם בניסוח שיתחיל בהצגת מדליק המשואה -מתכבד להדליק משואה זו לכבוד – כאן יכול לבוא תיאור של תכונה של החתן וכד' ויש לסיים את הברכה במילים: "ולתפארת מדינת ישראל" בסיום הטקס אפשר לשיר את התקווה ולהתחיל בריקודים.
אפשר לשלב בריקודים ריקודי עם מסורתיים.
את הדרשה אפשר לסגנן בסגנון מגילת העצמאות.
משחקים:
לשים על הרצפה מפת ארץ ישראל ריקה שמצוינים בה מספרים . הקהל מקבל כרטיסיות עם שמות מקומות וצריך להתאים את הכרטיסיות במקום הנכון.
פיצוחים/בינגו/שעשועון טלוויזיוני אחר עם חידות על המדינה אלו יכולות להיות חידות ידע, זיהוי אתרים בארץ על פי תמונות, חידות בציורים וכד'
להכין כרטיסיות עם שורה מסרט ישראלי ידוע. צריך לנחש מאיזה סרט זה ואז לברך את חתן/כלת האירוע באותו מבטא שבה נאמרה השורה בסרט.
להכין כרטיסיות עם מידע על ערים בארץ/אישים מפורסים והקהל צריך לנחש באיזו עיר מדובר או באיזה אישיות מדובר.
לפנות אל אורחים בקהל ולזרוק להם שמות נושאים . מי שפנו אליו צריך לענות הכי מהר שאפשר מילה שקשורה לנושא. נושאים למשל: ערים, הרים, כבישים, קניונים, ראשי ממשלה, תכניות ישראליות וכד'
ל"ג בעומר:
חקירת דמויות מרכזיות שקשורות לל"ג בעומר: ר' עקיבא או ר' שמעון בר יוחאי או רחל אשת ר' עקיבא. אפשר לעשות סרט שהם נפגשים עם הדמויות.
אפשר לקשור את התוכן סביב האש ולעצב את האולם בהתאם. - איפה מופיעה האש ביהדות? המדליק נר מנר – נותן מאורו וכלום לא חסר – על ערך הנתינה. (כתבתי תסריט מעלף על זה שלצערי לא יצא אל הפועל), חידון על מילים שמסתתרות בהן האותיות אש (אשכולית, אשליה, אשכנזי)
חידון אמריקאי על ל"ג בעומר. הנקודות יכולות להיות מטבעות בר כוכבא או מטבעות שוקולד.
יום ירושלים:
עיצוב האולם בסגנון ירושלים של זהב -שילוב של זהב ומבנים/אבנים ירושלמיים. שילוב של פסוקים על ירושלים. אפשר שלכל שולחן יקראו בשם אחר של ירושלים. או שם אחד משערי העיר אפשר לשים על השולחנות שירונים עם שירי ירושלים.
להכין כמו מיני ישראל -פינות עם מקומות בירושלים (מיני שוק מחנה יהודה, מיני כותל, מיני מיני גן חיות תנכי וכד')
תערוכת תמונות של מקומות בירושלים וקטעי מידע שאותה יכינו חתן/כלת הבר/ת מצווה.
סרט עלילתי בו חתן הבר מצווה חוזר בזמן לירושלים בתקופות שונות. (אפשר לראות כאן דוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=yFODBBCcZ1s )
פיצוחים/בינגו/שעשועון טלוויזיוני אחר עם חידות על ירושלים אלו יכולות להיות חידות ידע, זיהוי אתרים בירושלים על פי תמונות, חידות בציורים וכד'
הצגות על אישים מפורסמים שקשורים בירושלים. צריך לנחש במי מדובר.
לברך את חתן/כלת הבר/ת מצווה לפי ראשי התיבות "ירושלים"
לברך את חתן הבר מצוה כל פעם בשילוב של אחת משמותיה של ירושלים.